Fest, sprit & grillat

Sitter o äter min kvällsmat, bestående av två toast o "varma koppen" ^^

Jag vaknade tidigt förra fredagen för att gå på "Geography of Japan I" orienteringen som skulle sträcka sig från 9.00 till 12.00. Det var svårt o tro att mötet skulle vara i tre timmar i och med att kursen bara går ut på att gå runt till olika ställen. O som väntat så fick vi gå efter bara 40min.. En rolig sak som hände under mötet va när läraren skulle bekräfta från vilket land alla studenter kom ifrån:

Teacher: "You people are from China right?"
Student #1: "Actually it is Hong Kong.."
Teacher: "You are from China?"
Student #2: "Taiwan.."
Teacher: "..but you are from China?"
Student #3: "Independent Mongolia!"

Haha, alla var noga med att poängtera att dem inte var från fastlandet.. :P

Fick iaf under mötet höra av Marcus att det skulle regna i lördags (då vi skulle till Kamakura om vi tog kursen), vilket skulle vara besvärligt. Jag & Marcus cyklade hem efter orienteringen o funderade på om vi pallade med o ta kursen (vi har ju trots allt redan varit i både Kamakura o Yokohama). I slutändan bangade vi kursen o så fortsatte fredagen som vanligt med grammatik o kanji.
Senare mot kvällen så va d en fest för utbytesstudenter o japaner på skolan. Dem dela upp oss i mindre grupper i olika bord där vi fick sitta o snacka. Jag satt som ensam svensk med fem japaner. Japanerna blir alltid lika shockade när jag säger att jag kommer från Sverige.. :P Vi satt o pratade samtidigt som vi åt av d japanska godiset som fanns på bordet. Jag tog även med mig en "Tutti frutti" påse o bjöd dem på lite svensk godis. Det va uppskattat! ;)
Efter en stund så spelade vi "bingo", där man i grupp skrev ner olika grejer under olika teman på 3x3 rutor. Alltså första ronden va temat "sport". Då skrev vi själva ner 9 olika sporter på d tomma rutorna. Därefter satt vi o hoppades på att dem skulle dra upp sport som matchade våra, o samtidigt få bingo utav det hela. Jag tror vi lyckades få bingo förr eller senare på samtliga 3 gånger vi spelade.
Efter spelet så var det dags för käk. Dem bjöd på allt maten o jag tog möjligheten o proppa i mig kött (hah). Fast den här gången så var jag inte helt upptagen med käkandet, utan snacka med folket runt omkring samtidigt. Man träffa en del bekanta japaner som man inte hade snackat med sedan jag kom hit till Tokyo typ.
Runt 20.00 så var det dags o avsluta festen. Men japanerna bjöd mig & Kalle vidare till en 飲み会, där man super o äter (japanerna motsvarighet till en bar).

  飲み会 vid Kokubunji

Medan ja o Kalle knappt blev fulla efter allt vi hade druckit, så var desto sämre med vissa av japanerna.. :P
Det blev mer o mer oväsen i resturangen desto senare det blev, men det va en riktig trevlig kväll! Förutom det att när vi skulle cykla hem från Kokubunji, så ösregnade det o vi hade inga paraply..

På lördag vaknar man upp på morgonen o tittar ut o ser att det ösregnar! Jag plockar snabbt upp mobilen o skickar ett sms till Kalle o skriver att det är gött att 1) slippa vakna tidigt 2) slippa gå ut i regnet i Kamakura. Man får därefter ett svar från Kalle där det står "Mina skor är genomblöta :'(" hahaha
Satt hela lördags eftermiddagen o försökte spela igenom Crisis Core på PSP. På kvällen avbröt jag dock spelandet o hade en "vånings"-middag. Det va riktig nice o få träffa sina nya granner o få chansen att snacka med alla. Jag hade dock redan träffat på dem nya grannarna tidigare i köket.


Man kan låna grill o sånt från Plaza gratis! :D


Det va våningens "fickpengar" som vi använde för att sponsra denna middag

Vi har en riktig skön kill-våning (även fast det kanske skulle hade varit trevligt med lite söta tjejer). Alla är verkligen vänliga o ordningsamma. (Vi har banne mig renare kök än tjejernas på 2a våningen..:P) Vi har också en skön blandning av olika asiatiska nationaliter (Kina, Vietnam, Syd Korea, Mongoliet, Thailand o så Sverige.. :P) Tori som sitter längst till höger är faktiskt japan, fast han bor inte på vår våning. Han är dock RA på byggnaden o håller ordning på saker o ting på samtliga kill-våningar ^^ Tori snackade iaf om att det var planer på G att ha en gemensam fest för samtliga på C-byggnaden. Det skulle vara nice, för våning 2 & 3 e ju bara tjejer.. Höhö ;P
Fick också redan på att koreanen spelade starcraft.. haha väntat va?

Igår så satt jag o varvade Crisis Core tillsist! Ett verkligen grymt o gripande spel! Men nu ska jag omedelbart lämna tillbaka PSPn till Marcus o gå vidare med livet.. :P Va också en sväng förbi stormarknaden o inhandlade lite råvaror. På kvällen lagade jag curry, som jag måste säga blev den mest lyckade hittills! (O nu snackar jag inte om nån äcklig japanska curry :P) Tog även en dusch o det är så skönt att värmen äntligen har kommit. Slipper frysa när man måste gå ut den lilla biten till duschen.

Idag har jag varit i skolan.. det är väl det :P Nån japan ringde också från kokusaika (avdelningen för utbytesstudenter i skolan) o frågade om jag kunde tänka mig o laga lite svenskt mat till nån evangemang. Svarade att jag tyvärr bara kunde laga kinesiskt.. Hon sa då att om det skulle komma upp nån evangemang för kinesiskt mat så skulle hon ringa upp igen :P

BBQ & skolveckan

Jag hade egentligen tänkt o blogga redan igår! Fast jag har fått låna Marcus PSP för nån vecka sedan, o igår satt jag hela kvällen o spelade FFVII Crisis Core sent in på natten :P Måste varva det snart, så att man kan gå vidare med livet.. :P

FÖRRA torsdagen gick jag först på judo lektionen på morgonen. Det va bara introduktion o vi fick sluta efter drygt en halvtimma. Därefter hade vi grammatik lektion, men vår lärare Fui (samma som vi hade förra terminen) tyckte att steg 3 kanske var för lätt för oss (även fast vi blev placerade efter inskrivningstentan). Så nu har vi flyttat upp till steg 2 på japansk grammatik. Senare den eftermiddagen hängde jag på när Marcus skulle gå med i en av fotbollsklubbarna på Gakugei universitet. Det va ett bra tag sedan jag spelade fotboll, men vi höll på i ungefär två timmar iaf. Helt utmattad den kvällen :P

Fredag, så fick vi direkt prova på att se hur steg 2 grammatik lektionen var. Det var lite svårt med ny grammatik, men bara vi pluggar lite flitigare så ska d nog gå bra i framtida lektioner. Sen avslutade vi veckans sista lektion med kanji. Även fast d va en fredagskväll, så gjorde jag inget särskilt kul.

I lördags så var jag på en BBQ. Det va en svensk vän, Robin, som jag lärde känna i GU som hade arrangerat det. BBQ va i Toda Green Park, som ligger i Saitama (utanför Tokyo, tog 40min dit med tåg)

Fin sjö vid parken


Vi var kanske drygt 30 pers, men vi hade bara en grill.. :P


Det va mkt folk runt den lilla grillen.

Det lustiga var att av hela sällskapet, så var ca hälften svenskar :P Samtliga kom också från samma språkuniversitet här i Tokyo :P


Man kunde nästan tro att man var på slottskogen..

Vi höll på från 14 till drygt 18, då kom d två poliser o sa till oss att parken skulle stänga.. såg det ut som iaf.. ;P Det var självklart bara vi gaijin/japan-sällskapet som var kvar på parken vid den tiden. Alla andra lydiga japaner hade redan lämnat parken :P Många ville senare på kvällen dra vidare o sjunga karaoke, fast jag o några andra var inte så sugen på d, så vi skildes åt där. En rolig händelse på hemresan var då vi svenskar (+ en korean) satte oss längst bak i en buss. Vi var upp mot 8 pers o d va ingen japan som satt där med oss. När bussen stannade vid en hållplats, så gick det på kanske 3-4 japaner. Dem tittade mot oss gaijins (utlänningar) o dem lediga sittplatserna som fanns, därefter satte sig samtliga där fram o trängdes med varandra (okej, dem trängdes väl egentligen inte) :P
En av svenskarna berättade också att då han skulle stiga av bussen o betala, så råkade han tappa en 10 yenare på golvet, men han tänkte strunt samma. Då böjde sig istället den gamla japanen som stod bakom honom o plockade upp mynten åt honom.. Hahaha. Finns det ingen gräns för hur vänlig japaner kan vara egentligen??
Väl på tågstationen skildes vi åt, då dem skulle samtliga åt ett andra hållet. Men det var en trevlig dag o få se några bekanta ansikten.

Kommer faktiskt inte ihåg va ja gjorde förra söndagen heller. Söndag är en sån soft dag som man bara softar bort.. ;P

Sedan har en ny vecka börjat o ja har gått i skolan som vanligt. Inget märkvärdigt, förutom att i onsdags så såg jag o Marcus på Okuribito (filmen som vann Oscar för bästa utländskafilm) på en japansk special lektion (日本教室). Marcus pallade dock aldrig se klart hela.. bah.. Fast jag satt tålmodigt kvar i 130 min o såg hela. Den va faktiskt små kul o ganska bra, fast inte min genre :P *Btw, dem pratade japanska med japansk sub.

Idag har jag varit på Judon, där vi fick låna Gi (judo-dräkter) o ta med oss hem. Vi övade också lite fallteknik. Riktig rolig kurs faktiskt, fast jag skulle föredragit lite slag o spark med :P Eftersom jag ej längre går på grammatik steg 3, så fick jag eftermiddagen ledig. Så jag provade på att gå på Cross-cultural Activities lektionen. O den va riktig skoj, med en blandad klass med utbytesstudenter o japaner. Va gjorde vi under lektionen då? Jo, vi kastade frisbee.. (skojar inte) ;P

Jag började o avslutade inlägget med torsdag (idag) ;P

Nu mot veckoslutet kommer det hända mkt grejer. Först ska man med Geography of Japan besöka olika ställen imon o under helgen. Utöver d, så är d nån vår-fest på skolan imon kväll o en hotpot på lör kväll. Ser framemot det!

Skolan har börjat!

Vässa pennorna, plocka fram anteckningsblocken, ladda i ett nytt batteri i den elektroniska lexikonet, ha plånboken redo för att köpa nya läroböcker.. skolan har börjat!

Men innan skolstarten så var man på ISDAKs välkomstfest i plaza i lördags. En fest som hölls för dem nyinflyttade i stundentområdet.


Många nya ansikten, men också gamla bekanta ansikten ^^

För att vara ärlig, så fann jag inte festen särskilt kul.. förra årets var bättre..


..fast det bjöds på riktig gott mat! :D

När man fick börja äta, så stod jag där helt asocial o bara glupsa i mig en massa gratis mat. Jag stod där o proppa i mig en massa köttbitar.. vem vet när man får äta så här mkt kött nästa gång.. hahaha!
Det bjöds på lite underhållning efter maten som sist. Jesper stod för det mest ögonväckande uppträdandet med att klä ut sig o sjunga låtar på svenska! お疲れ様でした!:D


Jesper shake:ar loss tillsammans med husvärdinnan

I söndags hände väl inget särskilt.. kommer inte ens ihåg va gjorde hela dagen..

Sen så började jag skolan i måndags med första lektionen 3e gen alltså 12.50. Alla japanska lektioner under veckan har börjat lugnt med lite 自己紹介 (självpresentation) o lite genomgång hur terminen kommer se ut. Igår så va d fortsatt skolan o då började vi med 2a gen, 10.30. Efter lunchen så hade vi iaf en mer "intressant" lektion, cykling! Vi fick prova på att åka tandem-cykel, samt en cykel där man sitter o "trampar" med armarna ^^ Det va en upplevelse, särskilt delen då jag fick prova att sitta där bak på tandem-cykeln o ha ögonbindel..
På kvällen stack jag, Marcus & Sai till Kalle o såg på "Crows Zero". Det va en riktig grym film med massa våld ^^

Idag så hade jag lektion 2a gen & 3e gen. Efter skolan så cyklade jag ner till Summit o köpte lite mat. Därefter har jag spenderat resten av dagen hemma. Vi hade en "floor meeting" ikväll, men innan dess fick jag lära känna en av dem nyinflyttade studenterna bättre. Hai sheng, som kommer från norra Kina bjöd mig på middag då jag stötte på honom i köket. Vi satt o snacka en stund innan klockan tickade iväg o det var dags för floor meeting. Fast till en början så var det bara jag o han som satt där, även fast klockan var över åtta.. Därefter kommer vår japanska RA från 1a våningen upp o skulle börja mötet, fast han blev lika förvånad när han såg att det bara var vi två. Allt eftersom droppade det in pers o tillsist va vi 5! :P Det viktigaste som vi fick fram av vårt möte var vår nya floor leader, nyinflyttade Hai Sheng, samt att vi ska en hotpot-kväll nästnästa lördag! Ser framemot det! :D

Nu börjar det bli sent här i Japan, snart 01.00. Får ta o lägga mig o ladda upp energi inför Judo imon ;)

Oyasumi!



Recreation and Sports in Japan : Cycling
"Riding cycle makes you feel a wind"

Haha underbar mening i beskrivningen av kursen ;)

Sakura saku

Vilken vårkänsla det har varit dem senaste dagarna här i Tokyo!

 
Utanför C- & B-byggnaden

Jag har nu skrivit inskrivningstentan o hamnade som förväntat på samma nivå (3) som förra året, med undantaget att jag kom på nivå 2 på kanji. Dagarna inför tentan så har d inte hänt nåt kul, bara varit hemma o pluggat. Men nu är plugg-dagarna över iaf! ...för nu ^^ Dags o njuta av våren o den japanska kulturen igen!

Efter tentan igår så cyklade jag o Marcus runt o fotade körsbärsträden (sakura) som blommade för fullt.
Jag börjar med bilder från skolan:

Utanför matsalen


Fokus på sakuraträden i bakgrunden! :P


Från huvudingången till skolan


Vi cyklade ner mot Kunitachi..

..o därefter via Kokubunji o tillbaka igen.

Så vackert

Det va riktigt nice väder, med sol o värme. Upp mot 25 grader måste det ha varit.. Lite skillnad från va d förmodligen var i Sverige.. ;)

Senare den kvällen gick jag till Kalle o såg på "Alien 2". Riktig grym film, med en massa sköna repliker (vissa har dem t o m använt i Starcraft! ^^)

Idag cyklade jag o Kalle först till skolan o kollade våra resultat från gårdagens inskrivningstenta, därefter cyklade jag o Kalle o kollade vad som fanns kvar av alla sakura träd vid Sakuradori (en "sakura-väg", ca 30 min med cykel).


Inte mycket.. :P

Sakura blomning varade inte länge alltså. Dem blommade o så började försvinna efter nån vecka typ. På återseende nästa år då! :P

Nu ikväll ska jag iaf till Kalle igen o se på 4.9 (imdb) filmen, "Alien vs Predator 2".. haha ;)



"That's it, man. Game over, man.. game over.." - Hudson, Aliens (1986)

F*ck ipred-lagen, se upp ni i Sverige!

Jag har d dock bekymmerfritt här i Japan o njuter av d dagar kvar av mitt vårlov! :P Skriver en inskrivningstenta den 9e, därefter har man lång helg igen innan skola börjar på riktigt. Så nice! ^^

Man börjar förlora tidsbegrepp när man har d så chill varje dag ;P Har knappt nån koll va man har gjort på sistone.. Förutom det dagliga plugget, anime o GTA spelandet (som jag nu vid det här laget har varvat ^^).. så var man vid Kichijoji i onsdags med Marcus o Kalle. Vi cyklade till Kokubunji o där vi tog tåget till Kichijoji som ligger ca 15 min ifrån. Det va riktigt vackert väder i onsdags, man blev så genki o glad! :D

På väg mot Kokubunji.

Vi gjorde inget särskilt därborta egentligen. När vi var tillbaka i Kokubunji senare på eftermiddagen, så tog vi lite fika i Starbucks ^^ Det var inte jag som ville dit faktiskt, fast vi tänkte det skulle vara nice o fika nånstans då d va så fint väder. Efter d cyklade vi en sväng förbi Gakugei universitet o d var 60års jubileum på skolan. Inget särskilt imo, bara d att de hade lagt upp japanska flaggor o en massa kostymklädda nissar gick runt i skolan o d hade tagit bort all "ombyggnads-väggar" (som fanns lite här o där), så skolan kändes mer öppet ^^


Vägen tillbaka mot studentboendet.

Senare den kvällen så stack jag över till Kalle, där vi såg på två filmer, Underworld 3 & The Thing. Båda filmerna va faktiskt ganska bra. Även fast monstrerna såg lite B ut på "The Thing", så får man ha lite överseende då filmen är gjord 1982 :P

Det var väl den mest händelsefulla dagen ^^ Annars har jag typ bara varit instängd med böckerna o datorn. Dock när jag var ute en sväng idag till affären, så såg jag att körsbärsträden precis utanför min byggnad har börjat blomma för fullt. Ska se till o ta bild på det tills nästa inlägg!

Ah just d, en massa studenter har flyttat ut nu under vårlovet o så har man nu fått nya grannar. Få se va d är för slags folk under nästa "Floor meeting".. när den nu är.. :P

En sista sak, vi utbytestudenter (o andra med alien registration card) här i Japan kommer gratis få 12 000 yen från den japanska regeringen för ekonomiskt stöd för den ekonomiska krisen (?). Fick papper hemskickat där vi bara ska fylla i kontonummer o sånt, sen är dem våra! Ittadakimasu!

RSS 2.0