Nöje före plugg pt.1 ;)

Yo, MiNnA-sAn! GeNKi?

I tisdags efter skolan så stack jag o Marcus hem till Kalle o tittade på tillbaka-biljetter till Sverige..
Haha, vi är sämst med planering alltså o nu ligger typ alla biljetter på drygt 10 000 kr.. :O
Efter att ha suttit vid datorn o letat en stund o inte lyckats hitta några bra, så beslöt vi oss för att titta på "FF7 Advent Children", som Marcus har köpt på Blu-ray! Det va otrolig fin grafik o det skulle vara ännu tuffare o se den filmen på en storbildstv! Fick även testa på lite FFXIII-demot samt se på "FF versus XIII", som båda har otrolig fin grafik. Längtar tills dem kommer ut, ska definitivt ta o köpa en PS3 har jag äntligen bestämt mig nu! :P Fungerar ju som en blu-ray spelare med!

Jag gick o klippte mig i onsdags! Gick till en frisörsalong som ligger 10 min härifrån, som Marcus föreslog. Det va väldigt bra o billigt, mindre än 1 000 yen! Jag har märkt att eftersom jag har ganska "tjockt" hår så brukar alltid dem på frisörsalongen använda sig av en sån där sax, som man klipper för att tunna håret. Det fungerar också riktigt bra, så du får se till o köp en sådan mamma! :P Efter det så cyklade jag o Kalle till Kokubunji o mötte upp med Marcus. Vi åkte därefter till Shinjuku o prövade vår lycka på resebyrån "No.1 Travel". Fast priserna var typ detsamma, så vi bad o vänta med att köpa några biljetter just denna dagen. (Dock så måste vi verkligen nu ta o köpa biljetterna denna veckan... tiden rinner iväg..).
När klockan närmade sig halv sex, så åkte jag själv tillbaka mot Kokubunji för att nu möte upp med Teru + Clark o co. Han skulle ju iväg till Kanada, så detta var typ det sista tillfället för de flesta av oss o träffa o dricka med honom ;)
Vi stack till en nomikai i Kokubunji o det slutade med att Teru va stupfull o däckade när vi lämnade stället..


Teru är den som ligger i mitten :P


Vi var alla ganska packade..

Dessvärre hade Anthony andra planer under kvällen o kunde inte vara med.. Men senare under natten kunde han ansluta sig till oss, fast då hade han redan missat en massa.. som en bekännelse.. ;P

To you Anthony:
There's something I wanna tell you..
There's this girl.. I can't tell you who it is.. but she's is really sexy
and she said that she wanted to *beep* your *beep*

Hahaha

O då kommer Clarke, i samma ögonblick som jag berättar för Anthony:
"Okay it was me.. I wanted to f*** Anthony!"

Hahaha x2 (vi var alla så packade)

När vi gick hemåt från Kokubunji, så kunde Lotfi inte sluta dra det skämtet för oss..
"Yo guys, there's this person.. I think you heard it (pekar på den andre)..  I can't tell you who it is.." haha

*Träffade även på Naomi den natten, undra va hon tänkte när hon såg oss.. :P

Vi kom i säng så pass sent att jag aldrig orkade gå på Judon dagen efter.. :P

Istället så hade vi vår första lektion under 3-gen (12.50-14.20), o så skulle Toda-sensei ha ett föredrag om Irländsk historia (?) :P Det roligast under lektionen va när Clarke läste upp delar från hennes text med "brittisk" dialekt o hänvisade till Harry Potter då o då :P Och när Clarke klagade på japanerna som låg o sov under föredraget. Efter lektionen blev det värsta diskussionen mellan Clarke & Lotfi samt några japaner om beteendet att sova under lektionen samt om att yttra sina åsikter under lektionen.. Jag & Anthony fann det ganska tråkigt så vi drog ut o tog med Marina också :P Vi satt där ute o snacka en längre stund, därefter gick vi till piano rummet för att spela lite piano för Marina.
Det var denna dagen, i piano rummet, som vi tre skrattade så mkt som inte gjort på länge.. :P Jag tänkte att det skulle vara kul om vi tre komposerade vår egen melodi, så började jag spela några ackord med "bas-tangenterna". Det lät så himla löjligt o sen så anslöt sig Anthony med att spela en sån skrattretande melodi. Hahaha, det va så svårt o hålla sig från skratt när vi satt där o spela. Även Marina som stod där o var för blyg för att spela med oss, skrattade vilt tillsammans med oss :P Nu kommer den melodin vara för evigt ett gott minne av denna dag!

Senare den kvällen så beslöt vi oss för att ha en lan-fest på min kök. Det va en ganska rolig syn att se alla koppla upp sina laptops i köket med en massa sladdar hit o dit. Vi satt o spela Starcraft i non-stop i några timmar o jag lyckades vinna varenda match på ngt sätt, trots alla möjliga blandade lag :P


Jin från sydkorea (t.v.), va självklart riktig bra på sc! ;)

I fredags så va det skola som vanligt med svenska på morgonen. Därefter mot kvällen så åkte jag in till Kichijoji för Kazukos födelsedagsmiddag, som Akiko bjöd in mig på. Jag stannade först på Kokubunji o köpte ett födelsedagskort samt en "silver"-penna som jag skrev med o därefter gav till Kazuko :P


Kazuko längst in i hörnet

Vi fick riktigt mkt mat på denna resturangen o så var det också nomihoudai (drick hur mkt du vill). Detta var dock inte det vanliga galna dricksällskapet (Clarke & co), så det va mest jag som drack (o uppmanade folk o dricka mera ;P) Det va en mysig middag o servitriserna va trevliga ;) Efter middagen, så stack alla hemåt förutom jag, Simon o Akiko. Vi köpte varsin öl resp drink för Akiko på Family Mart. Sen tog vi en promenad vid parken o satt där o prata en stund. När det började närma sig sista tåg efter 23, så stack jag hemåt. Från Kokubunji var jag tvungen att ta en frisk nattpromenad tillsammans med en massa andra japaner som också va tvugna o göra det samma :P Jag tog vägarna förbi Anthony för o se om han fortfarande var vaken.. o det var han! Klockan va väl mot 01-tiden.
Så jag plingade på o överraskade honom, därefter satt vi o där o snacka tills 03-tiden o då kände jag att det var dags att börja röra sig hemåt. Särskilt då det va en "dodgeball"-evangemang här på campusen morgonen efter.. :P

Det va trevligt o få träffa Akiko, Kazuko & Simon igen, vem vet om det blir nån annan gång till innan man åker tillbaks till Göteborg..

Jag återkommer med del 2 imorgon eller så, ska till Anthony nu o spela ps3 :P

Leons & Amis drickfest

Alright! Blev just klar med Sakubun-uppgiften!

I torsdags så hade vi ingen kultur-klass efter judon, så jag passade på att sitta o plugga japansk grammatik istället. Så snäll som Marina är, så kom hon o hjälpte mig med plugget. Det va trevligt o mkt mer lärofullt! ありがとう!
Vid 15-tiden mötte jag upp med Anthony i skolan o så var vi i skolan tills 18-tiden. Det va en fest på Higashi-kurume den dagen, fast det är så himla långt dit bort, så jag o Anthony orkade aldrig gå på den. Istället så fortsatte vi vår hc-äventyr på d2 hos Anthony under kvällen.

Anthony: "No, don't go in there! It's dangerous!!"
Jag: "Omg, I'm gonna die!!"

*Några sekunder senare under stridens hetta*
"Charles (Anthonys karaktär) has died"

*Vi tittar på varandra under tystnad..*
Anthony: "What did just happend..?"
Jag: "I can't believe it.."
Anthony: "It feels like a dream.. has he really died??

R.I.P Charles.. :P


I fredags efter lektionerna så var det Nagashi-soumen-"fest" i skolans stora matsal.


Lotfi & Clarke ville prova på Yukata :P

Festen började runt 18-tiden o vi började leka en lek, där man fick en slumpvis hiragana ("bokstav") o sen skulle man komma på så många namn under ett slumpvis tema (t.ex städer). Det skulle väl ha varit kul om man va lite mer engagerad i leken :P
Men efter det så var det dags o börja äta "nudlarna". Min udda förklaring på hur det fungerade:

1. De hade byggt upp ett "ställ" med bambu, som lutade neråt mot en stor behållare.
2. Det rann vatten från toppen o ner hela tiden.
3. Alla stod på varsin sida av bambu-röret (som var halv uppsågat)
4. De släppte ner nudlarna från toppen o lät det rinna neråt
5. Man fick plocka upp nudlarna med pinnar då det rann ner

Självklart var det bäst o stå längst fram o jag väntade tålmodigt på att folk skulle släppa fram en till sist. Dem längre bak fick ju typ allas saliv (som Lotfi uttryckte det).. :P Det va iaf en kul upplevelse o så fick man chansen o mingla lite.
Efter detta så var det dags för Leons & Amis drickfest i C-byggnaden, där jag bor! :D En trevlig överraskning var också att Jun bestämde sig för att följa med oss till festen i slutändan, även fast hon först tänkte plugga eller nåt ;)


På 4e våningen!

Det va en hel galen kväll, särskilt mot slutet.. Vill inte gå in för mycket i detaljer men det involverade:
* Hokuspokus drinkar som, Whiskey + kola + Baileys = ??
* Ngn (ngn = inte jag! :P) öppnar dörren till toaletten, då nån annan e där..
* Australia + New Zeeland "kärlek"
* "This is your last chance.." -> "I think someone just j***ed, in his pants.." hahaha
* Upprepande skämt som: "This is a banana!" "No! You're kiddin'?" x10
* Tjej + tjej action..(!!!)
* Driva med sydkoreaner om Starcraft..
* Face + book.. hahaha
* Det vanliga.. gayskämt
* "Circle of Love"..


Hahaha, riktig skön kväll.. "This may be the best moment of my life.." ;P


Utanför köket, vid korridoren för lite frisk luft.

Drygt 04.00 så började de flesta röra sig hemåt o jag gjorde det samma. Jag gick upp en våning o somna typ direkt efter jag hade gjort mig i ordning för att lägga mig.

Jag vaknade upp drygt 12-tiden på lördagen. Jag åt en lättare sen frukost för att mot 14.30-tiden äta lunch igen. Efter det så stack jag över till Anthony med laptopen o så satt vi lanade hela dagen. Spelade lite d2, 4 pers fast ej hc den här gången o avslutade kvällen med sc. Tyvärr så mådde inte Anthony särskilt bra senare mot kvällen, så han kunde inte vara med o lira. *Btw, vi stack o åt på den italienska resturangen som vanligt (enda som ligger riktigt nära)* :P

Igår så åkte jag till Kokubunji o mötte upp med Keigo, som jag inte har träffat på ett bra tag. Vi spelade lite biljard o därefter åt vi lunch o promenerade runt o pratade. Mot 16-tiden så skulle jag träffa Shio-chan o Keigo gjorde mig sällskap. Vi stack till ett kafé o så satt vi där o snacka en stund. Sen så gick vi separata vägar o jag åkte hem o beslöt mig för att bara ligga o vila ögona en stund.. men va händer? Mobilen ringer o Lotfi säger att det är "Terus crazy Sunday" ju.. Eftersom Teru snart kommer lämna oss o åka till Canada under sommarn, så tog jag mig tillsist upp o cyklade till  Kokubunji igen o mötte upp med Lotfi & co. Tillsammans tog vi tåget mot Higashi-kurume, men vi stannade på Tokurazawa o åt vår middag på en koreansk resturang. Det va utsökt! Sedan stack vi till arkadhallen som låg i närheten o så fick vi se när Anthony kickade ass på Tekken 6. Därefter var det dags o åka til Higashi-kurume o möta upp med Teru runt 22-tiden. Det första stället vi besökte med Teru var "Doma Doma", en slags bar där man kan beställa mat då. Men hela personalen va helt veliga. Vi beställde till o börja med 5 öl, men dem kom bara med 4.. Därefter beställde vi 3 öl till o då kom dem med 2.. Sen så kom dem med en maträtt som vi inte hade beställt.. "What is this Sunday..? Newcomers Sunday??" Så vi beslöt oss för att banga "Doma Doma" o istället gå till yakiniku-resturangen som låg bredvid. Där njöt vi av lite grillat o Teru var vid det laget helt packad :P


Cheers Teru! Have fun in Canada!

Drygt 12-tiden så gick vi tillbaka mot Higashi-kurume o så var Teru tvungen o gå o sova. Stackarna hade lektion från 1a gen (= 8.50) o även en presentation då.. :P Resten av oss spelade då Starcraft nån match, men inte Anthony som satt o spela PS3 istället. Sen stack jag till Lotfis o sov där, medan Anthony sov hos Clarke.

Vi vaknade upp mot 11-tiden o så åkte vi mot skolan, men stannade vid KFC o åt brunch. Dem har nu "Red hot spicy chicken", men som väntat så var dem inte starka alls.. Vi kom till lektionen lagom i tid o efter skolan så stack jag, Marcus & Kalle o käkade på Gasuto (en annan italiensk resturang). Beställde en stek som va nice, fast fortfarande inte i den storleken som jag egentligen skulle vilja ha :P Vi gick tillbaka till skolan o jag spela lite piano (det har gått ett par dagar nu sedan jag gjorde det sist :P) innan jag slutligen cyklade hem!


Jag ser verkligen framemot o få äta mkt kött igen när jag kommer hem till Sverige.. ;P

Karaoke, karaoke..

På mindre än en vecka (sedan fredagen) så har jag gått på karaoke tre hela gånger!! :P

Det började med att vi gick på karaoke tillsammans med vår hörförståelse-lärare, Shin i måndags efter skolan. När vi gick för att möta upp med Shin-sensei vid huvudporten runt 16.30, så såg vi även Ichinose-sensei så där. Han skulle tydligen också med! :D Vi promenerade tillsammans ner till kokubunjin o där mötte vi också upp med Leon, Ami & Mandy. Vi stack sedan till karaokebaren (en utan alkohol buffé, då det var fullt).


Gänget tillsammans med Shin- & Ichinose-sensei ;)


Ichinose kunde inte vara med särskilt länge, men han sjöng åtminstone en smörig japansk kärlekslåt ;)

Vi sjöng alla slags möjliga låtar i ca 3 timmar. Det var kul att vår Shin-sensei också fann det roligt att hänga med oss o sjunga karaoke! ;) Efter allt sjungande så stack vi till arkadhallen som låg bredvid (Shin-sensei åkte då hem). Där spelade jag Tekken6 på arkad för första gången, o jag lyckades kicka Lotfi's ass med Hwoarang ;) Sen tog vi några photo-stickers :P
Hälften av gänget åt sin middag på donkan, medan jag (självklart), Antho, Leon & Ami åt på KFC ;)
När jag var hemma drygt 23-tiden, så satt jag en stund vid datorn innan jag gick ner en våning o besökte Leon runt midnatt ^^ Tittade på när han spelade "Left 4 Dead" en stund, innan jag gick tillbaka o la mig runt 01.

Igår så cyklade vi inte någonstans.. Vi cyklade en bit, men sen var det dags o vända tillbaka.. Det kan dock bero på att vi förlorade två kineser på vägen.. :P Efter cyklingen ville Clarke & Co gå o bada i utomhuspoolen vid skolan, resten av oss valde att avvakta. Det lustiga var då när det kom ut en japanska i baddräkt o frågade om vi också skulle simma, då svarade Cai: "No, we're just gonna watch" (på japanska) -> kanske kan misstolkas som perverst.. haha ;P
När skolan var slut så skulle jag egentligen möta upp med Makii o Erica o äta nudlar, men helt plötsligt började det ösregna, så vi skjöt fram det tills på torsdagen istället! Det är regnsäsong nu här i Tokyo.. -_-'

Idag efter skolan, så stack jag till biblioteket o pluggade (o läste "Three Kingdoms") i ca 3 timmar tills klockan var 18.00. Då kom Mika o vi stack o åt middag vid Kokubunji, det blev Malaysisk (?) curry i en mysig liten resturang (som hon rekommenderade). Det va riktigt gott, fast som vanligt så fick man inte så mkt mat. Efter maten så bestämde vi oss för att ta o sjunga lite karaoke.. :P Vi tog o sjöng några låtar tillsammans i en timma. Det va gulligt o höra henne sjunga på engelska o japanska. Missförstå mig inte, hennes huvudämne är engelska så hon har ganska bra engelska ;) Det va en ytterst trevlig kväll!


Med hälsningar från Japan

Helgen & Yokohama

Jag sitter här som en galning o bloggar 01.25 på natten.. frågan är när detta inlägg blir klar..

Vi vaknar upp ungefär 08.30 o d va Lotfi som fick sova på madrassen på mitt golv. Fast jag honom den bekvämaste kudden o filten! Han sa att det gick hur bra som helst o sova på golvet o jag är glad för det. Vi var måttligt fulla efter karaokekvällen så vi somnade ganska fort när vi kom hem. Vi tog en promenad till Udon/Soba affären vid tågstationen o åt vår frukost där. Därefter skulle Lotfi vidare till skolan o fixa grejer inför deras uppträdanden senare under dagen. Jag stack tillbaka o chillade i min lgh i nån timme innan jag åkte till skolan o mötte upp dem.


De uppträdde med Linkin Parks - Papercut.

Det va riktigt nice uppträdande av dem! Clarke kan verkligen skrika som en äkta rockare (d fick jag höra under karaokekvällen). Fast som vanligt så låter instrumenten alldeles för högt i jämförelse med rösterna imo..


Kokusaika.. som dem kallade sig ;P

Det va lustigt att Clarke & Lotfi verkligen hatade sitt egna band. Efter uppträdandet ville d bara sticka därifrån o aldrig prata med vissa av dem igen :P Vi stack o åt på en resturang i Kokubunji, o så fick vi också en sån där trevlig röd lapp som varnade oss att vi inte fick parkera var som helst.. :P Sen cyklade vi alla hem till sig o så skulle jag börja skriva på min rapport till Contemporary Japanese Culture. Klockan var då 16.00, men då jag låg på sängen blev jag väldigt trött o beslöt mig för att ta en liten tupplur.. Vips så va klockan 19.00.. Jag satt o sammanfattade texten till CJC rapporten o därefter kom Anthony över o lämna skinka.. haha! (han har ingen kylskåp i hans lgh). Sen så lagade jag en sen middag runt 23.00. När jag hade ätit färdigt, duschat o diskat så va klockan efter midnatt o jag insåg att det inte var nån idé o sitta o skriva rapporten inatt. Det skulle vara vettigare att lägga sig tidigare o vakna tidigare o sitta med den på morgonen istället.

Imorse vaknade jag upp strax efter 09. Jag åt min frukost i lugn o ro, o därefter hade jag tänkt o sitta med rapporten tills dess att jag va tvungen att lämna lgh o åka ut till Sakuragichou (Yokohama) för att träffa Rika-chan. Men när jag satt där med papprena, insåg jag en sak.. Jag behöver för f** inte ens poängen för den här kursen?! Så jag sa bara f*** that, jag orkar inte slösa min m***** f***** tid på nån j**** rapport. Det första jag ska göra på måndag är att hoppa av kursen.. Men dock så kommer jag kanske att fortsätta vara närvarande under lektionen då jag finner det intressant o höra vad Ichinose-sensei har o berätta. Han e en rolig lärare ;)
Jag lämnade lgh ca 11.45 o åkte till Yokohama via Kichijoji o Shibuya. Där va det bara en stop till Sakuragichou där jag träffade Rika-chan som jag inte har träffat på evigheter, 久しぶり!


På återseende Yokohama!

Rika tog mig runt i Sakuragichou, o på 150års jubileums evangemanget (firar då Japan öppnade portarna för omvärlden igen) som hon för tillfälligt jobbar i. Hon hade fixat biljetter o allt för att komma in (tog t o m en brochyr på eng o inte jap till mig! :P). En riktig snäll tös!

Det första vi såg va på en 540" HDTV. Super Hi-vision som dem kallade det. Riktigt snyggt va det med HD. Jag längtar bara tills jag återvänder hem till Sverige o köper min 42" med HD... :P
Därefter fortsatte vi in till en rum där vi såg framtidsbilen PIVO som ska gå på el.


PIVO, framtidsbilen.

Sen promenerade vi ner till piren o gick ombord på en båt. Rika hade även fixat biljetter till den båten med. Så nice, man kunde bara luta sig tillbaka o låta Rika guida en.. ;)


Båtturen va i ca en timma o det va riktigt trevligt o mysigt ^^

När man stod på båten o blickade ut över Yokohamas hamn fick det mig att tänka på Göteborg.. ;P

När båten var tillbaka i hamnen, gick vi o såg på en Animerad film "Baton" (Aya Ueto va en av röstskådiskorna). Detta tillhörde naturligtvis också evangemanget o vi kunde komma in gratis med biljetterna. Sen så gick vi o såg på hur några japaner styrde en jätte spindel. Det roligaste va o se när jätte spindeln sprutade ut "spindel nät" (vatten) på folket som stod framför den :P Det började även regna kort därefter.. -_-'


Jättespindeln som styrdes av 7 japaner かな~

Därefter, som tack för att Rika hade planerat dagen o tagit mig runt under evangemanget, så bjöd jag henne på middag. Vi åt "ris inbakad i äggröra"-rätten :P Det lustiga var att vi hade tagit platser innan vi gick o köpte maten, fast när vi kom tillbaka så satt en ensam gubbe på en av dem tre stolarna.. Han ursäktade för att ha tagit vår plats, men sa att typ att han var ensam o ville bara sitta o vila en stund (eller nåt). Därefter började han berätta en massa historier.. jag kunde bara hålla med "そうですね" o Rika bara satt där o fnittra åt det hela.. :P Men Rika reste sig sedan upp o hittade några lediga platser o föreslog att vi skulle sitta där istället o vi gjorde så.. :P

Efter middagen promenerade vi runt lite o återvände därefter för att se den lysande "jordgloben".


Yokohama @ Night

Medan vi satt o väntade på att jordgloben skulle lysa upp, så började det helt plötsligt ösregna, fast som tur va så satt vi under tak. O efter en stund så slutade det regna som tur va..


Den lysande jordgloben


Det spelades upp en film på bollen med^^

När vi hade sett den o kommit överens om att det var det bästa under hela evangemanget, så började vi promenera tillbaka mot Sakuragichou-stationen. Vi åkte en hållplats tillsammans innan vi tog farväl i Yokohama-station. Det var riktigt trevligt få träffa Rika-chan igen. En underbar dag, även fast vädret inte va super :P
Jag var tillbaka vid min lgh runt 22.15 o kort därefter ville Anthony komma förbi o hämta lite skinka.. hahaha! Så har jag suttit o bloggat sedan dess. Sa till Anthony på msn att jag hoppades på att vara klar med bloggandet 02.00 som senast.. klockan e nu 02.47 :P

おやすみ!

Veckan som har gått & karaoke

Medan jag sitter här o dricker min "varma koppen" o äter digestive kex, så ska jag ta o blogga!
För att undvika ett jätte inlägg som sist med en massa text o bilder, så har jag bestämt mig för att dela upp det i två delar.

Måndagen passerade utan att vara särkilt anmärkningsvärt. På tisdagen cyklade vi till en barnpark, där vi fick roa oss själva en stund.


Det va kul o gunga.. har inte gjort det på evigheter ;)


Läraren (l.t.v.) vet vilka ställen vi tycker om.. ;P

Mot 18-tiden så stack jag, Anthony & Clarke till en indiskresturang o åt god MEN dyr curry. Det va lite lustigt när Clarke ansträngde sig o beställde på japanska med indiska servitören. Jag däremot antog att indien kunde engelska, så jag kunde avslappnat beställa allt på engelska.. o Anthony följde mina fotspår ;)

Clarke: "Jyaa, kore o hitotsu to kore.. onegaishimasu.."
Jag: "Well, I'll just have one of these and this"
Anthony: "I'll just go with this one and this"
Servitören: "Okay, please wait a moment"

*Efter att servitören har gått iväg*

Clarke: "God damnit, I didn't know they could speak English!"



Man fick inte så mkt heller.. (vi fick nan-bröd med dock!)

Senare på kvällen så stack jag över till Anthony o lanada lite ^^

Onsdagen va inte särskilt anmärkningsvärt..

I tordags så kastade vi runt varandra på judon o därefter hade vi lite ラジオ体操 (radio gymnastik) i Cross culture-klassen ;) Hahaha, man kände sig så himla löjlig när man stod där o gjorde alla dessa rörelser i takt med radion.. :P
Jag o Anthony stack drygt 16-tiden o spelade piano. Då träffade vi på Yuri i musikbyggnaden. Hon va upptagen med ngt för stunden, men kom därefter o knackade på vid pianorummet. Jag "tvingade" då henne att spela "Starcraft - Terran theme" som jag hade skrivit ut på noter. Hon påstod som vanligt att hon inte kommer klara av det.. men det lät hur bra som helst! Hon spelade inte lika fort som den egentligen ska spelas, men utöver det.. perfekt! :D Yuri spelade även "Final Fantasy VII - Thoughts in my Heart" från noterna, utifrån min önskemål ^^
Senare på kvällen drog jag över till Anthony (once again) o lanade. Vi håller på att spela hc på d2, endast två pers :P Vi stack också till Saizeriya o käkade varsin pizza o pommes med kyckling. Vi fick oss också en gott skratt när servitrisen skulle duka av o det va pinsam tystnade tills vi bröt det o bara började flabba. Hon tänkte väl: "Idiots..":P

I fredags så hade jag privatlektion i svenska med Naoko endast, då Chie-sensei va på affärsmöte (o Noji pluggar inför nåt?) Dock så kom Marcus i slutet av lektionen o sen så var vi ett gäng under lunchlektionen (en nykomling t o m). Jesper dök också upp igen efter ett bra tags frånvarande. Han kom också förberedd med ingående svenska undervisning. "Mjuka o hårda vokaler".. Woah! Jesper skrev också upp hur man uttala respektive vokal med "uttalstecknena" (som inte ens jag kan :P)
Alla blev också impad av hur Jesper kunde skriva en massa svåra Kanjis som inte ens japanerna kunde själva.. :P
Sen hade stack jag o Marcus o hade japanskt grammatik som vanligt. Kanji-lektionen därefter gick oerhört segt (även fast det inte va segare än vanligt..). Senare den kvällen så mötte jag upp med gänget vid Kokubunji, då vi skulle gå på karaoke. De flesta åt middagen tillsammans på en Sushibar, men några andra föredrog Mos Burger, o en annan filur åt ensam på McDonalds.. Vem gjorde vad? Haha ;P Det va lustigt när samtliga innan karaoken gick in till en närbutik o bara köpte varsin Ukon, en dricka som ska motverka baksmälla dagen efter :P Kassörskan kunde nog ana va vi skulle göra.. ;P
Vi gick till en karaokebar o tittade på prislistan utanför.

Minji: "No! But I know another place which is cheaper!"
Lotfi: "Is alcohol included?
Minji: "No.. just soft drinks.."
Clarke: "Well then!"

Så gick vi in.. :P
Det kostade iaf 630yen per 30min o då ingick spritbuffén.


Innan mass-beställningarna på spriten..


..here we go!


Sugimori-sensei hade fullt upp, men kunde ändå tillsist komma senare under kvällen.

Sugimori-sensei förlängde tiden med ytterligare en och en halvtimma ;P Sugimoris-sensei.. jag har sagt det skrivit det förut men.. han e riktig skön alltså! Han sjöng bl.a NGE - Cruel Angel Thesis, samt nån Enka låt, o försökte sjunga med på en engelsk låt (som han aldrig har hört förut verkar det som ;P)

Urval av låtarna jag sjöng:

Aha - Take on me
Peabo Bryson & Regina Belle - A whole new world (med Liz)
Changin' Love - Eternal Love
Celine Dion & Peabo Bryson - Beauty and the Beast (med Liz)
Utada Hikaru - Simple and Clean
ABBA - Dancing Queen (med Liz)

Efter karaoken runt 23.30 så promenerade vi till Dianas stundetbostad o chillade där en stund. Innan jag o Lotfi bestämde oss för att dra oss. Eftersom Lotfi redan hade missat sin sista tåg, så fick han spendera natten hos mig :P


På väg hem till Diana efter karaoken..

Fuji-san (som vi aldrig såg..)

I tisdags så var vi ute o cyklade.. igen.. (hahaha, jag tog copy & paste o la till två punkter)

Vi cyklade till en park som låg ca 15 min ifrån skolan. Det var bara raksträcka, men trots det så är det alltid några som e extra slöa. Så vi som lyckades hålla upp med lärarens tempo fick senare invänta resten i drygt 10 min.. drygt! :P Det va t o m några som aldrig lyckades ta sig fram..


Vi roade oss lite i den s k "parken"


Här har vi en som inte lyckades ta sig fram.. (dock förståeligt då pedalen på hans cykel lossnade.. :P)

Efter onsdagens vanliga lektioner, så hade vi en kort orientering inför torsdagens Fuji-san (Fuju-berget)-resan. Det va mesta dels bara koreaner o kineser som skulle med. Majoriten va också tjejer. (Vet inte om det är så intressant info.. :P)

Iaf.. nu ska jag ta o skriva om Fuji-san-resan i torsdags!
Vi skulle ha samling vid huvudporten 08.00, så då va jag illa tvungen o kliva upp ur sängen runt 06.30. Men allt gick väl o ja var på plats i god tid o mötte upp med Lotfi. Under bussresan så skulle varenda student (självklart) ha en självpresentation, man är ganska van nu här i Japan :P När koreanerna & kineserna i främre delen av bussen hade presenterat sig själv, så hade micken slutligen nått den bakre ändan av bussen. Jag har harklade mig framför micken o därefter tog jag en kortare självpresentation på engelska. (Alla dessförinnan andra tog det försiktigt på japanska) ;P Lotfi va ännu lustigare o tog självpresentationen på engelska med fransk brytning med flit! (Han har fransk härkomst) Haha!


Den västerländska hörnan på buss #2 ^^

Vårt första stopp va vid ett "fakta"-museum (?) om Fuji-berget (om man inte räknar med kiss-pausen under mitten av den två timmars bussresan :P). Museumet va väl varken intressant eller kul.. Dock så skulle man ha en fin utsikt mot berget från museumets övrevåning.. om det inte va så j*vla molnigt i torsdags.. -_-'


Utanför "fakta"-museumet. (Btw, det är är Lotfis gosedjur -> "berg")

En lustig sak under hela resan var att Lotfi envisades med att vara med på allas bilder. Så han hoppade in i slumpmässiga personers bilder då dem skulle ta kort :P
I vilket fall så åkte vi därefter vidare till isgrottan (det va dock bara konstgjord is längst ner i grottan). Det blev ruggigt kallt desto längre in i grottan man kom. Kalle den vikingen (galningen? :P) va den enda som gick in med T-shirt i grottan..


Man va tvungen o huka sig för att ta sig fram.

Sen vid 12-tiden så var det dags för lunch. Vi åt Udon (den tjockare typen av "nudlar"). Det smakade bra i början (kanske för att man var hungrig), men efter en stund blev det för mkt av alla skumma grönsaker dem hade i soppan..


Bon appetite!

Efter lunchen åkte vi till ett konstmusuem med Fuji-målningar (o djurbilder??). Det va väl så där kul där med.. :P


Utanför konstmuseumet med tyskarna


Det va underbar utsikt utanför museumet. Frågan är bara om man egentligen ska kunna se Fuji-berget någonstans.. :P

Sista stoppet var vid vattnet, där man kunde hyra trampbåtar. Vilket jag inte gjorde, fast det va några andra som gjorde det.


Det va tur att det åtminstone inte regna! :P

Innan vi satte oss på bussen tillbaka så gick praktiskt taget varenda student o köpte varsin mjukglass vid en glassförsäljare i närheten :P Tog en vanilj/choklad -> mums ;)
Vi var tillbaka vid skolan strax innan 18 o så fick man gå hem. Men jag, Lotfi, Liz & Teru väntade på Clark i skolan som slutade sin lektion. Clarke kom strax därefter promenerande tillsammans med Diana o psykologi läraren (!) Sugimori.
Vi promenerade ner till Kokubunji för att få i oss nån mat i magen, men på köpet fick vi en nomikai..

 
Var kan Teru tänkas vara..?


..här har vi honom. The sleeping beauty Teru.. :P

Drygt 22-tiden så var det dags att börja promenera hemåt. Lotfi & Clarke va dem som va mest fulla den här kvällen.. (inte jag!) :P Sugimori-sensei va hur skön lärare som helst! Tänka sig att vara villiga att hänga med sina studenter o gå ut o supa sig full :P På fredag har vi planerat att gå på karaoke tillsammans med. Ska bli riktigt kul! ;P

I fredags så hade jag lite svenska på morgonen med japanerna. Därefter japanskgrammatik & kanji. Sen så stack jag o spela lite piano med Anthony. Jag har börjat lära mig spela Zelda: Ocarina of Time melodier! Hur kul som helst att spela dem! :D Senare mot kvällen stack jag över till Anthony o lanade lite.

I lördags så chillade jag under dagen innan C-byggnads-festen på kvällen. Jag städade lgh inkl. toaletten! Mot 18-tiden började festen, som egentligen inte va nån direkt fest, utan snarare en middag där vi åt Okomiyaki. Men det va riktigt trevligt o man fick träffa på en massa nya ansikten som man inte visste att vi bodde i samma hus.

Under självpresentationen..

Vår RA Tori: "Va för slags tjejer tycker du om?"
Jag: "Snygga tjejer.."

Vår RA Tori: "Va för slags tjejer tycker du om?"
Anderson: "Så länge hon e snäll, så kvittar utseendet.."
Jag: *host* "LÖGN" *host*


Mesta dels bara killar, endast 5 tjejer dök upp från vår byggnad. Dålig stil! :P

Senare mot kvällen så tackade jag o Leon för oss så gick vi hemåt. Jag chillade resten av kvällen hos Leon o spelade några random spel snes-emulatorn på datorn :P Vi varvade TMNT:IV på drygt 20 min. Jag älskar det spelet, vilka minnen alltså! Vi spelade också lite Bushido på en PS-emulator. Haha, va vi skrattade ;P

Idag har jag bara tagit det lugnt, som jag brukar göra på söndagar. Vila upp inför skolveckan ni vet.. ;P I vilket fall så lagade jag curry till middag med kryddorna min mor tog med sig hit till Japan. O jag måste nog säga att detta blev den godaste curryn hittills! Jag närmar mig min mors hemlagade curry! :P


Detta blev ett långt inlägg med många bilder. Hoppas ni har fått er en trevlig läsning! ;)

Mindre än 3 månader kvar.. :O

..sen ska man hem till Sverige igen. Som e underbart, men samtidigt också sorgligt :'(

Torsdagen o fredagen var bara helt vanliga skoldagar. Under helgen blev det varken något supande eller festande, men istället så stack jag, Lotfi, Clarke o Teru till 露天風呂 (utomhus-onsen = varmkällobad) som var riktigt nice!
Jag vaknade upp tidigt i lördags o åt frukost samt packade ner min laptop i ryggsäck, då jag skulle vidare till Higashi Kurume efter onsen. Men först träffade jag Yuri en kortare stund på morgonen innan jag skulle möta upp med grabbarna i skolan. Vi tog sällskap till skolan (då hon skulle till skolbiblioteket) o vi satt o snackade där en stund, innan Lotfi o co dök upp.

Från skolan cyklade vi därefter mot Higashi Kurume o utomhus onsen låg på vägen dit. Det va inte en naturlig varmkällobad, men det var riktigt stort o fint! Måste vara bland dem bästa jag någonsin varit på..
Vi gick in i byggnaden, tog av oss skorna o låste in skorna i småskåp. Därefter köpte man inträdesbiljetten via en maskin, runt 750 yen. En vid expeditionen tog emot biljetten o vi gick upp för trappan o in till MÄNNENS onsen (tyvärr :P) Dock så sa Teru att det fanns inga snygga tjejer vid den här tiden (förmiddagen) bättre senare på eftermiddagen ;P
Det va ett stort inomhusbad o en massa klassiska "sittande duschar" för o duscha av sig innan man kliver in i onsen:et! Obs! Det är ytterst viktigt om ni inte vill ha utskällning/ smäll på käften.. ;)
Men det bästa var utomhus-onsen! Det va så nice o sitta ute i ett 41.2 gradigt vatten, då det var ganska kyligt i lördags. Det va ingen sol, bara molnigt. Perfekt väder för "Romenburo" (utomhus-onsen)! Vi var där i drygt två timmar, sen fick det vara nog. Man blir riktig trött i kroppen av att bada varmkällobad. Jag o Teru tog varsin vaniljglass och Lotfi o Clarke körde på varsin öl vid onsen-resturangen direkt efter badet. Sen på tillbaka vägen till Higashi Kurume stannade vi o käkade på KFC efter mitt önskemål :P

Väl i H.Kurume så kunde började vi datorspelandet. Teru kunde dessvärre inte vara med så han hade andra planer för kvällen. Vi började med Red Alert 2 (som var laggigt/ inte så kul), därefter lite Starcraft (mot datorer), sist Rise of Nations (som visade sig vara ett grymt strategispel, men komplicerat). Efter det tog vi en paus o cyklade ut o köpte lite ingredienser för att göra egna burgare. Det blev faktiskt riktigt gott, men ni vill inte veta vad de pratade om medan vi åt.. det fick en o tappa mataptiten lite.. särskilt för Clarke själv. Haha.
Efter middagen fortsatte vi spelandet till sent in på natten! Drygt 3-tiden så fick det räcka så stack vi o la oss. Den här gången fick jag prova på att sova i Clarkes rum, men givitvis på en egen madrass på golvet som sist hos Lotfi ^^
Dagen efter vaknade man runt 11-tiden o så stack vi ut o åt frukost på kafé "Doutor", som det finns lite här o var i Tokyo. De sålde faktiskt riktig goda kycklingsmörgåsar! Därefter återvände vi till ännu mer spelande :P
Mot 16-tiden så stack vi ut o åt på McDonalds, där dem nu återigen har sån där kampanj med glasen. Så nu har jag en ny sådan! :P När vi återvände, så bestämde vi oss att banga allt spelande o se på film istället. Jag tog med mig Shaolin Soccer (som jag köpte i HK) o så satt vi o såg på den. Inte så väl tänkt film.. men riktigt underhållande! :D Efter det så var det dags att cykla hemåt. Det ösregnade innan vi skulle se på filmen, men efter filmen så duggade det bara lite lätt, som tur va. Väl hemma så softade jag bara resten av kvällen.

Idag så var det dags för ännu en ny skolvecka. Jag stack o spelade lite piano på morgonen innan lektionerna. När skoldagen va slut så stack jag till Kokusaika o skrev ut lite mera piano-noter. Anthony smsade mig o jag stack ner o mötte upp dem i sällskapsrummet. Vi satt där o snacka en stund innan vi cyklade o åt ramen mot 17-tiden. Ikväll har jag bara suttit o spelat Rise of Nations mot datorn o därefter bloggat, när jag borde ha suttit o skrivit på en sakubun-rapport. O well, får väl ta o göra det nu! :P

Har inga roliga bilder o dela med mig, då det är förbjudet o ta kort på onsen.. ;P

Men vi ska ha en fest för alla dem som bor på C-byggnaden på lördagen! Jag stack o fotade vår whiteboard-tavla i köket förut :P

Det ska bli kul!

Hell ya!

Btw, på torsdag så ska jag på bussutflykt till Fuji-berget! :D

Tills nästa inlägg.. ha det bra!

RSS 2.0