Nu är det färdiglekt

Har mkt o göra nu i skolan de sista skoldagarna.. så det är inget mer softande längre för min del. Har suttit o pluggat mer eller mindre hela dagen idag. お疲れさまでした!

 I torsdags hade vi musiklektionen o vår uppträdande. Det gick faktiskt rätt så bra, trots ett par tabbar så att klassen fick sig ett skratt.. ;P Dessvärre så har jag inte fått tag på någon video än från dem som har filmat vårt uppträdande (eller bilder), men förhoppningsvis så får jag det senare, så *kanske* jag kan dela med mig den här på min blogg.. ;)


Marcus med gitarren o trummorna inne bland all sk*t till höger ;P

Förutom vår uppträdande var det flöjt; låtar från "Min granne Totoro"; låtar från Taiwan, Tyskland HK, Thailand; piano; samt asiatiska instrument.


Dem som sjöng låtar från "Min granne Totoro" samt han som spelade piano


Taiwanesisk sång i form av karaoke så att vi ALLA kunde sjunga med (dem som kunde taiwanesiska..)

Lärarna skulle också egentligen spela lite japanskmusik, men eftersom vi var försenade så fick vi hoppa över dem o istället avsluta med vår uppträdande. Jag kanske hörde fel.. men efter vår uppträdande sa läraren något i stil med "I like the last one best.." Haha.. men jag tror hon syftade på sista lektionen, då hon nämnde att det va trevligt att få uppleva musik från runtom i världen ^^

Igår på morgonen så hade vi hatsuon(uttals) tentan, där vi fick sitta o lyssna på vad läraren sa o därefter markera på tonerna på pappret. Det gick väl någorlunda.. ^^ Efter all skola o "fredagssvenskan", så stack vi till Kalle o chillade där för sista gången innan det var dags o sätta igång med all skolarbete på allvar. Vi tittade. på "Max Payne" filmen, som var hur dålig som helst. En film med Mark Wahlberg som huvudroll o som har gått ifrån spelets handling.. till det sämre.. Det enda roliga vi fann med filmen var alla dessa skådespelare/spelerskor från olika serier som dök upp :P Bl.a. från "That 70s show", "Prisonbreak", "Heroes" x2, "Grey's Anatomy", "Stargate".. ;)

Det va allt för ikväll, få se när jag orkar o finner tid o blogga nästa gång.. ^^
Ha det bra tills dess!

"Här kommer kung av sand!" Sjung med nu allihopa!

Imorgon gäller det! Vår musikuppträdande..

Idag var vi o repade i skolan i ca 2 timmar, detta var första gången vi fick öva på låten tillsammans med rätta instrument.. o imon har vi uppträdandet.. :P I början va vi inte så synkande men efter lite övning så låter det faktiskt någorlunda :D Vi har bokat in ett övningspass precis innan showtime imon.. så d ska nog gå bra hoppas jag ^^

Under helgen o d senaste dagarna har jag försökt sitta o plugga så gott d går. Svårt o tro att snart kommer det efterlängtade 2 månaders vårlovet o min älskling Connie.. efter att ha grejat alla tentor o uppsatser då -_-' 
I måndags kom mina kusiner o deras vän o hämtade deras bagage, efter skolan för min del. De var rätt körda efter allt resande runt i Japan, så d ville ta deras väskor åka till deras hotell o chilla. Förståeligt ^^ Vi får se om jag får möjlighet o träffa dem nåt mera innan de åker tillbaka till Spanien igen..


Jennifer, Renke, Sophie, Joyce

Btw, Happy new Chinese Year! "Oxens år" som japanerna redan har invigt tidigare i år ^^ Hoppas alla ni kineser har haft ett trevligt nyårsfirande med nära o kära! Själv gjorde jag inget vettigt under nyåret. Firade genom att plugga KINESISKA tecken o laga KINESISK mat till mig själv ;P Yeay!

Ingen "Like a stone"..? :'(

Efter att ha softat under helgen, så har jag som vanligt gått till skolan under veckan. Man börjar känna lite ångest nu när det börjar dra ihop sig med tentorna o uppsatserna..


Min bänk under Hatsuon-lektionen (uttals-lektionen)


[Pa pa pa pa], [pa' pa pa pa], [pa pa' pa pa], [pa pa pa' pa].. eller hur? ;)
 
Efter förmiddagslektionerna i fredags, så hade vi svenskar planerat att repa inför musikuppträdandet nästa vecka.. Men när vi gick till musiksalen som vi hade bokat, så satt d en klass där o hade undervisning.. Gick ner o frågade expediten, som beklagade o sa att lärarna ibland kunde ta salar utan att ha meddelat expediten själva, så det blev la ett missförstånd.. -_-' Vi fick en annan sal o repa i, men problemet var att det bara fanns ett piano i den salen.. Marcus grejade det ganska elegant dock med att spela samma accord på pianot istället för gitarren, så Kalle o Frida fick chansen o sjunga lite! Ni får se till o ta i lite nästa gång, annars kommer man inte höra er när jag slår på trummorna ;P "Vi" hade ursprungligen tänkt o spela "Like a stone" med Audioslave, men då somliga inte va så motiverade att sjunga den låten, samt att gitarren knappt hördes jämte trummorna, så det lutar åt att vi kommer banga den låten. Istället blir d nog "Kung av sand" med Gyllene tider.. fast den är rätt skön den med. Men jag hoppas på att man kan få låna en elgitarr under nästa repning (på onsdag), så att vi kan spela lite "Like a stone" för skojs skull. Jag har lärt mig spela trummorna på den låten ganska bra nu o Marcus är riktig grym med gitarrsolot, så d skulle vara så nice!
På kvällen stack jag o Marcus till Kalle där vi lira lite PS3, samt tittade på Saw 5 ^^ Japan är riktig seg med att visa västerländska filmer.. vet inte ens om Saw 5 har haft biopremiär här i Japan än.. Den 2a Bond filmen, har typ biopremiär nästa månad eller nåt.. Vi stack också o käkade på den nyöppnade italienska resturangen här i området (som har ersatt Bamiya, den kinesiska resturangen). Vi åt varsin pizza.. som var lite annorlunda från dem svenska.. men d va gott iaf :)

Idag på eftermiddagen så mötte jag upp med mina kusiner från Spanien, samt deras vän Renke. De ville gärna lämna deras tre stora bagage i mitt rum över helgen, medan de skulle besöka en annan stad i Japan. De va lugnt för min del, så d kommer tillbaka till Tokyo på måndag o hämta deras bagage då. Vi åt lunch tillsammans o sen var de tvungna att åka in mot stan igen för att inte riskera att missa deras tåg vidare i Japan senare på kvällen. Det va trevligt, men lite skum känsla o få träffa bekanta här i Tokyo :P

勝 for Victory!

Nu när min mor och lillasystern Maria inte är här i Tokyo, så har jag haft det riktigt lugnt. På sistone har jag bara varit hemma o i skolan.

Det var inte så mkt skola denna veckan. I måndags var det röd dag, på onsdagar har jag inga lektioner, samt nu idag (fre) så var samtliga lektioner inställda. Det var förberedelser inför inskrivningsprovet för kommande studenter till Gakugei universitet. Riktig skön vecka!
Under musiklektionen i torsdags så fick vi reda på att vi i klassen var tvungna att göra ett musikuppträdane av nåt slag. Vi svenskar bildade en grupp, men hade svårt för att tänka ut något o göra. Tillsist bestämde vi oss för att uppträda med rock/pop musik. Kalle o Frida sjunger, Marcus spelar gitarr o jag spelar TRUMMOR! :D Första gången för mig, men jag lärde mig lite basic av Marcus under lektionen ^^ Vi har några veckor på oss att repa innan uppträdandet (där vi ska vara slutnumret). Det ska bli spännande, önska oss lycka till! ;P

Igår stack jag o Marcus till Kalle o lanade till sent in på natten, så konsekvensen blev att jag vaknade vid ett tiden idag. Jag stack därefter till en japanskalektion vid tretiden, o efter d stack jag o Cai till Kalle o där vi har chillat med PS3 o Soul Calibur fram tills för nån timme sedan ;P
Har verkligen chillat mkt på sistone.. får se till o ta o plugga lite nu under helgen! Vi får se hur d går.. ;P
 Imorgon ska jag gå på min första basketträning iår, det var ett tag sedan jag gick på basketträningen. Hade mkt o göra vid jul o därefter hade klubben vinteruppehåll. Men det ska bli kul o studsa lite boll igen ^^

Jag har hängt upp en av souvenirprylarna jag köpte i Akihabara:

勝 for Victory!

Scrollen jag köpte med ett av mina kinesiska tecken från mitt namn ;) Jag vill inte spika något på väggen så jag hängde så fiffigt upp scrollen med hjälp av den vimpeln vi fick från vårt besök på den kejserligaträdgården. Den japanskan flaggan kan få folk o tro att jag är värsta japanska patriotisten när dem kommer på besök, men om ni inte kommer med en svensk el. kinesisk vimpel, så får jag förbli en japansk patriot :P

Steak a la Kevin ;)

Som avslutning ska jag dela med mig av vad jag lagade som middag ikväll:


Min mor klagade på att jag åt för lite kött.. att jag borde ta o köpa en stek eller nåt. Så jag tog tillfället i akt när det var halvapriset på stek häromdan ;)

Q&A:
Ska man inte äta stek på dem plattare tallrikarna, så att det är lättare att skära osv?
Svar: Jo, men jag har ingen sådan!

Hur tillagade du såsen, du har väl ingen visp eller mindre kastrull?
Svar: Jag vispade såsen med hjälp av mina två ätpinnar samt så använde jag en större kastrull. Det funkade alldeles utmärkt!

Tillagade du köttet på bästa sätt?
Svar: Uhmm.. jag tog ut den ur frysen bara någon timma innan jag bestämde mig för att jag skulle ha stek som middag.. Jag glömde att marinera köttet o kom på det i samma stund som stekpannan hade blivit varm.. Men det gick bra att bara snabbt marinera den lite lätt.

Planerade du på att ha med lök från början?
Svar: Jaa, o jag förberedde det väl genom att lägga ifrån den varma stekpannan (med kött o morötter i) på diskbänken, springa in till min lgh med tofflorna, hämta löken, tillbaka till köket, dela den i två, ta bort yttreskalet, skära den i mindre bitar o därefter lägga ner det i stekpanna o tillbaks med stekpannan på spisen igen..

Men smakade det bra?
Svar: Ja! och jag är helt ärlig! (inget för rått, bränt eller så. Lagom med krydda) ;)

Sayonara, see you again, adios, bye bye, chaccha!

Btw, min kamera var helt död vid det här laget, så jag har inga bilder o dela med mig från dessa dagar. Väntar på Marias bilder..

Lördag (3e): Västra Tokyo
Vi åkte först på förmiddagen o besökte Tokyo Tower. Vi hade först planerat att åka högst upp i tornet, så att man kunde få en trevlig blick över Tokyo o Fuji berget.. men när vi kom fram såg vi att det var knökat med folk! Väntetid in till tornet överhuvudettaget var upp till 90 min.. :O Det va inte hela världen, så vi bangade det o åkte vidare till Shibuya. Där hittade Maria sin efterlängtade "Starbucks Coffee". Detta är inte som vilken annan Starbucks Coffee som helst, detta är en större med jättefin utsikt (googla om ni är intresserade). Vi stannade där o tog en kortare fikapaus (självklart va? ^^). Vi har tagit många grymma bilder! ..men med Maria kamera -_-'

Vi stannade inte länge i Shibuya o åkte vidare till Harajuku. Där köade vi i ca 3 timmar till templet som ligger där.. Massa japaner ville dit o kasta mynt o önska sig tur & lycka där med.. -_-' När vi äntligen kom in i området hade jag inte särskilt mycket småväxel kvar, men jag tog d jag hade o kastade åt lådans håll ännu en gång o önskade mig lycka. Hah, det var knökat kring lådan här med.. ;P Sen gick vi snabbt ner o besökte den knökade gatan som jag har visat på kort i tidigare inlägg. Vi gick aldrig in i gatan dock, utan tog metron vidare till Shinjuku.

I Shinjuku var det sig likt, massa folk o ljus. Vi stack o åt en mindre kvällsmat på en sushibar, där sushi roterar på ett band o man tar själv d man tycker om. Ingen av oss va särskilt förtjusta i den sushin, men sushi är ett måste i Japan eller hur? ;) Vi gick runt en kortare stund innan vi slutligen drog oss tillbaka mot Ikebukuro (där hotellet låg). Som avslutning på vistelsen här i Japan, så bestämde vi oss för att äta ytterligare två kvällsmåltider! :D Först drog vi o käkade i KFC, eller d va snarar jag som satt där o åt, medan min mor o Maria bara plockade lite av min mat. Efter det så drog vi tillbaka till o hotellet o chilla där en stund, innan vi drog ut o käkade japanskt ramen! Det va gott o d var ett tag sedan man kände sig så mätt som den kvällen ;)

Söndag (4e): Avgång
Jag o Maria stack ner o njöt av hotellets amerikanska frukost buffé för sista gången, det va riktig lyxig frukost med bröd, crosant, ägg, bacon.. ..samt korv, grönsaker, ris, miso-soppa, sallad..(?!) haha, /japanese-style ;) Efteråt gick vi upp o de packade sitt bagage, fylld med saker d har köpt med sig i Japa. De checkade ut vid halv tio o därefter tog vi några kort vid lobbyn o utanför hotellet. Det skulle komma en flygbuss som skulle hämta gästerna o ta dem direkt till Narita Airport runt 10.20. Bussen kom o vi tog farväl..

Jag begav mig hemåt o ungefär en timma senare så var jag återtillbaka i min egna lägenhet. Jag softade bara hela den dagen o ställde iordning alla prylar o mat som min mor o Maria hade tagit med sig till mig o lämnat i min lgh.
Dagen efter (måndag) så började skolan igen o jag hade lektioner som vanligt. Har inte gjort något särskilt under veckan förutom att plugga o softa i min lgh.. o nu sitter jag här på fredagskvällen o bloggar ^^ (Yes! Äntligen kommit ifatt!)

Länge leve Kejsaren! Banzai! Banzai!

..något i den stilen skulle jag gissa på att det betydde. Det som vi hörde japanerna så stolt jubla gång på gång med japanska flaggor viftandes när Kejsaren visade sig på sin balkong i den kejserliga trädgården vid Tokyo stationen. Det var en mäktig känsla o stå där bland japanerna o höra jublet, även fast vi inte var japaner. Man drogs med i jublet o deras patriotism.. Banzai! Banzai!

Fredag (2e): Kejsarens trädgård o östra Tokyo
Vi gick upp tidigt på morgonen o mötte upp med Marcus o hans två vänner Vincent o Jason i Tokyo station strax efter 9 på morgonen. Jag har nämnt i ett tidigare inlägg om vårt första besök i kejsarens trädgård o att vi kom dit försent, då det redan var stängt. Men den här gången ska vi minsann komma in o få se "bara öppet för allmänheten två gånger om året"- trädgården ^^
På vägen dit så var det japaner som stod o delade ut vimplar med den japanska flaggan till alla som gick förbi..


Inte att vi har bedragit Kina eller Sverige.. vi hade inget val.. ;P


Det va knökat med folk, men dem släppte fram mycket folk åt taget, så det fick bra i slutändan iaf.

Vi följde strömmen som ledde oss till ett avlångt hus, där folket började flockas. Vi såg oss omkring o såg en massa tvkameror o säkerhetsvakter. Det var visst här kejsaren skulle visa sig fick jag då veta. Efter en stund så sköts skjutdörrarna åt sidan o ett mäktigt jubel utbröt (se rubrik ^^) o vimplarna viftades vilt. Dessvärre så hade jag typ inga batterier kvar på min kamera så jag tog aldrig några bilder på detta. Dock så fotade (o filmade) jag med Maria kamera, men jag har inte fått bilderna än :\ Kejsaren kom ut på balkongen (bakom typ ett skottsäkert glas :P) o gav oss ett kortare tal. Efter talet, så vinkade han farväl o gick tillbaka in i huset. Jublet återupptogs tills dess att skjutdörrarna stängdes igen. Därefter följde vi med strömmen vidare. Vi gick o gick o plötsligt så var vi ute ur trädgården?! Vart den där exklusiva innerträdgården tog vägen, förblir ett mysterium.. Fanns den ens?! Började vi diskutera om utanför.. :P

Vi gick därefter separade vägar, Marcus, Vincent o Jason gick o tog metron åt ett annat håll, medan jag, min mor & Maria tog en promenad till Ginza (rikeman/shopping området). Efter att ha gått omkring där en kortare stund, tog vi tåget ner till Asakusa. Där var det verkligen knökat! Japanerna ville till templet o kasta mynt o önska sig tur & lycka.


Folk! Om man jämför den här bilden, med den jag la upp under mitt första besök i Asakusa.

Jag fann det ganska roande när folk skulle kasta ner mynten i en stor "låda". Det va så knökat att det var svårt att ta sig fram o kasta mynten, så vissa stod långt bak o bara kastade mot lådans håll.. I vissa fall såg man klart o tydligt att det inte var tillräckligt med kraft, så nån stackare fick all mynt på sig istället.. hahaha. Jag delade upp all småväxel jag hade mellan oss tre o därefter kastade jag bara min del mot lådans håll o bad om god lycka, hahaha.

Efter Asakusa drog vi vidare till Akihabara med metron.


Hade bara två bilder o välja på från min kamera, den här var den bättre.. ;P

Köpte ingen elektronik där, men däremot souvenirprylar. Själv köpte jag tre prylar där samtliga inkluderade ett av d kinesiska teckena från mitt namn. Jag ska se till o fota det nån dag o visa er ^^
När vi hade gått oss trötta på Akihabaras gator så tog vi metron tillbaka till hotellet igen.

*Det är fredag idag, jag är fri från bekymmer!
Så jag tänkte återkomma lite senare ikväll med avslutningen på "veckan med min mor & Maria"! :D



"Freeeeedaaaaag!" (Kevin, 2009)
"Freeeeedooooom!" (W. Wallace, Braveheart, 1995)

Sanrio Puroland ~Hello Kitty~

Konnichiwa minna-san! Här följer vårt besök på Hello Kittys nöjespark "Sanrio Puroland" (som låg inomhus).

Kawaii~~

Tordagen (1a Jan): Sanrio Puroland ~Hello Kitty~
Det tog ca en timma att åka till Puroland. En sak som jag inte har nämnt tidigare i min blogg, är att det finns ungefär fyra olika privatägda tågföretag här i Tokyo. Så ibland blir man tvungnen att gå ut en kortare bit från en station o stämpla in i en annan när man ska göra ett byte till ett tåg ägd av ett annat företag -_-'
Ja.. va kan man säga nu om ens upplevelser i Puroland? :P Allt var väldigt gulligt.. gulliga dekorationer, gulliga maskotar, söta flickor i gulliga uniformer, gulliga leksaker etc.. kawaii~ :P Hur tuff man än må vara, så blir man fjollig av att vara där för länge tror jag.. haha :P


Hur kan man vara manlig, när man pissar på ett sånt här ställe? ;P *Exklusiv bild för er tjejer* ;)

Detta är egentligen en nöjespark för småbarnsfamiljer som gillar Kitty, vilket man märker ganska snabbt när man är där.. Men eftersom min lilla syster Maria ville dit så.. shikata nai :P

Va gjorde vi där då (förutom att gå runt o titta)?
Hmm.. vi började först att åka en båttur genom Kitty världen. Höjdpunkten på båtturen måste vara då vi kom till ett ställe där vi skulle bli fotograferade av en kamera. Eftersom infon (som förmodligen kom) var på japanskan, så uppfattade vi aldrig det, så vi var själv upptagna med att ta egna kort på omgivning. När vi därefter kom ut o chockat såg kortet såg man att vi tre var samtliga vända åt fel håll med kameror i händerna. Hahaha! (o pinsamt :P)
Vi tittade också på en gullig parad, där samtliga fick lära sig en "typisk" japansk-aktig barnlig dans :P Det var anställda samt en stor monitor som visade alla dansrörelser steg för steg innan paraden började, så att man kunde hänga med senare om man ville. Man drogs faktiskt med i rytmen lite ofrivilligt.. :P
Sen var det lite gulliga shower med dans o musik, samt en 3d/simulator kombinerad show (om något helt annat, ej Kitty :P).


Hello Kitty med ett spö i handen (tassen? :P) Awww~

*Obs! Detta inlägg använde jag avsiktligt ofta "gullig" samt "~"-tecknet ^^;

My place & nyåret i Tokyo

Borde egentligen sitta o plugga istället för att blogga.. men känner att jag får uppdatera lite så att man kommer ikapp med den aktuella tiden :P

Onsdag (31e): Hemma hos mig & nyårsafton!
På förmiddagen så gick min mor o Maria o shoppade i Sunshine City, medan jag låg o sov ^^ Senare på eftermiddagen drog vi samtliga och besökte min lägenhet som ligger utanför centrala Tokyo. Det tar ca en timma att åka dit med tågbyten inkluderad. Det var inte så mkt folk under den tiden vi åkte hem till mig, så vi fick iaf sittplatser ^^


Känner ni igen byggnaden i bakgrunden? ^^

Mor o Maria hade packat resväskan fullt med saker till mig från Sverige (förutom dem sakerna jag efterfrågade :P). Det var skönt o komma hem o lämna av alla grejer dem hade med sig. Efter att ha visat runt lite i lägenheten o korridoren, så tog vi en skön promenad på ca 40 min till mitt universtitet. Det lustiga var att det visade sig vara stängt under nyår, så då var det bara att gå hela vägen tillbaka igen.. Men vi stannade till vid Olympic (en stormarknad som ligger precis intill vårt universitet) o kollade runt lite där. Nära där jag bor, finns en kinaresturang som vi gick o käkade i. Inte som äkta kinesiskmat, men det var gott ändå ;) Efter att ha ätit oss mätta gick vi tillbaka till min lägenhet o chilla där en stund. Jag passade på att öppna julklappen som de tog med sig från min älskling Connie!


En jätte fin halsduk! :D (Hade på mig den idag o mina klasskamrater höll med ^^) Tusen tack gullet! Puss!

Vi åkte runt 20.30 tillbaka mot hotellet vid Ikebukuro, för att fira vårt nyår där. Det är en stor gata med massa butiker o belysningar, men under nyårsafton så var det faktiskt inget särskilt.. no countdown, no fireworks.. (inte vad vi såg iaf) Det riktigt *galna* japanska nyårsfirandet höll hus vid andra platser fick man höra sedan.. :P Vi fick dock en chans till! Vi firade det "kinesiska nyåret" (alltså i Peking, Taipei, HK som är en timma efter) på hotellrummet genom att följa det på en kinesisk tvkanal o äta McDonaldsmat.. haha, kind of pathetic I know ;P
Det va riktigt vackra fyrverkerier på Taipei 101 o HKs skyskrapor.. önskade lite att man var där istället.. (dock så var det verkligen knökat med folk såg man..) :P


Min "Double Quarter Pounder with Cheese"-burgare är dessvärre utanför bild ^^

Det var allt för ikväll, tillbaks till pluggandet!

DisneySea

Nu är det dags för fortsättningen ^^

Tisdag (30e): Tokyo DisneySea
Vi tog oss till utkanten av Tokyo mot kusten, där Disney parkerna låg. Det tog oss ca 1 timma o vi fick också pröva på att åka Disney Monorail! :D
Det finns en DisneyLand och en DisneySea. Enligt dem i butiken som jag beställde biljetter från, så ska Land vara mer för småbarn (åkattraktioner) o Sea för vuxna (utsikt). Eftersom jag o min mor redan hade varit i DisneyLand för två år sedan då vi besökte Tokyo, så valde jag att prova på DisneySea istället. (OBS! DisneySea är inte ett badpalats! ..som jag först trodde, innan dem i butiken sa det till mig med ett leende ;P)

  Jag o en mosaikbild


En konstgjord vulkan med en bergodalbana inuti (3 timmars kötid)

Det va mkt folk som väntat, fast det ändå inte var högsäsong.. Köarna till dem mera populära åkattraktionerna var ungefär tre timmar vardera, till dem mer barnliga var det "bara" en timma.. Man kan undra hur det skulle vara under en varmsommardag..


Där borta ser vi det "persiska världen", alltså Aladdins värld

På väg mot spökhotellet


Vi stod i kö tills det blev mörkt.. ca 3 timmar.. Scary desho? ^^

Spökhotellet va riktigt coolt, det är ett måste om man kommer till DisneySea, även om det betyder att man får köa i flera timmar..! Man får se lite show, därefter spänner man fast sig så får man känna på en mildare variant av "höjdskräcken", fast bakom stängda väggar.. i mörkret (man får se ett skymt av hela DisneySea när man är på toppen från ett fönster i ett kort ögonblick) ^^
När vi hade åkt färdigt så var klockan strax innan 20. Vi hade "fast ticket" (orkar inte förklara va d e :P) till "vulkanberg-o-dalbanan" kl 21.30 (halvtimman innan det stängde), så vi bestämde oss för att hänga runt i parken tills dess. "Fast ticket" kortfattat: Man kommer in mkt snabbare istället för att behöva köa i 3 timmar. Det är drygt o stå i kö i flera timmar för en åkattraktion som är över på nån minut.. men men ;P
Det va riktigt fint med all belysning på kvällen, fast d började bli riktigt kallt.. särskilt när det blåste! Men tack vare att vi stannade kvar i parken så länge så fick vi se fyrverkerier! (även fast det var 30e o inte 31e! :P) Det va nice!

DisneySea @ Night

Efter att ha åkt berg-o-dalbanan, så begav vi oss hemåt. Det va riktigt knökat på metron tillbaka mot stan :P Så knökat i stil med att man inte behövde hålla sig (kunde inte? ;P)
Det va väldig fint o trevligt i DisneySea, men jag tycker att båda parkerna är typ likadana.. Disney som Disney. Familjenöjespark särskilt tillägnad för småbarn ^^

Hade egentligen tänkt o blogga mera om de övriga dagarna, fast det tog så lång tid o kolla igenom o välja bilderna.. så jag får avstå o fortsätta någon annan dag istället :P

God natt!

Gott nytt år o vi välkomnar in Oxens år!

Hej! Haft ett schysst nyårsfirande? ;)

Jag vet att det har gått ett bra tag sedan jag bloggade sist, men det har inte berott på att jag har varit lat :P Jag har haft fullt upp med att vara heltidsguide åt min mor o min lillasyster som kom på besök den 29e dec o lämnade Japan idag (4e jan)! Det va riktigt kul o få spendera tid med (halva) familjen igen, fast jag känner fortfarande inte någon hemlängtan till Sverige. Det är underbart här i Tokyo! :D

Dagarna efter juldagen tills deras ankomst har jag mest suttit o pluggat japanska. Kanske också förberett mig lite mentalt att vara familjensguide här i storstaden Tokyo.. ;P

Måndag (29e): Ankomst
Jag mötte upp med min mor & Maria runt 16 tiden på deras hotell som låg vid Ikebukuro (väldigt centralt o livlig område). De hade förhandsbokade flygbussbiljetter som skulle ta dem raka vägen till hotellet. *Skönt* Så jag slapp åka hela vägen ut till Narita Airport som ligger ca 1,5 tim från centrum ;P
Efter att de hade checkat in o lämnat bagaget, gick vi runt lite i Sunshine City. Det är ett väldigt stort varuhus som låg precis bredvid hotellet. Efter en flygresa är man väl inte så pigg att åka runt med tunnelbanan, så vi höll oss till området, vilket räckte gott o väl.

Ute i Ikebukuro

Vi stannade senare under kvällen för att käka på Matsuya (ett billigt matställe med självservice). Där fick de pröva på den japanska rätten "gyuudon" som jag har nämnt i min blogg ^^

Mor o Maria @ Matsuya

..o jag ^^

Senare under kvällen kände jag mig dock fortfarande lite hungrig, så jag köpte med mig lite KFC hem :P Haha, under deras besök kom jag att äta på KFC o andra fastfood-ställen ett antal ggr :P Det var en av förmånerna att vara familjens guide, gratis mat inkluderad ^^

Nu ska jag se till att äta lite middag (gammal infryst mat från förra veckan :P). Men jag kommer återkomma med resten av äventyret senare under kvällen!

Ja ne!

RSS 2.0